Wspaniały smak, zwłaszcza dla tych, którzy lubią kardamon i cynamon. Polecam!
Uwielbiasz rozpoczynać poranki aromatyczną kawą, a może nie wyobrażasz sobie popołudnia pozbawionego energetycznego napoju? Nie istnieje jedna nieomylna zasada dotycząca idealnego czasu na picie kawy, nie ma natomiast wątpliwości, że biały cukier jest kiepskim wyborem do słodzenia napoju. Znacznie lepszą alternatywą jest miód do kawy. To innowacyjny produkt, który nadaje kawie słodyczy, a do tego podkreśla jej naturalny smak. Przy tworzeniu miodu do kawy wykorzystaliśmy specjalną przyprawę kardamonową, która zachwyca zarówno korzennymi nutami, jak i wyjątkowymi właściwościami. Kardamon znany jest ze swoich właściwości przeciwbakteryjnych, przeciwwirusowych i rozgrzewających. Przy walce z infekcjami i wzmacnianiu odporności niezawodny okazuje się także cynamon, który ma działanie przeciwgrzybicze i przeciwzapalne. Natomiast goździki posiadają właściwości antyseptyczne oraz łagodzące ból.
Zakochaj się w połączeniu aksamitnego miodu i aromatycznych przypraw!
Uwielbiasz słodzoną kawę, a zarazem chciałbyś ograniczyć spożycie białego cukru? Mamy na to sposób, a jest nim miód do kawy. To apetyczny produkt, którego formuła opiera się wyłącznie na naturalnych składnikach. Podstawę stanowi wielokwiatowy miód, pochodzący z samego serca Mazowsza. Pewnego jesiennego wieczoru zadaliśmy sobie pytanie, co sprawi, że miód stanie się idealnym dodatkiem do kawy? Pragnęliśmy, by nie tylko dodawał jej słodyczy, ale także podkreślał wszystkie smakowe niuanse. Odpowiedzią okazała się przyprawa kardamonowa. Korzenne nuty doskonale komponują się z lekką goryczką kawy. Gdy raz zasmakujesz w tym połączeniu, stanie się jasne, że miód i kawa stanowią niezwykle zgrany duet.
Składniki:
- miód wielokwiatowy 97%,
- przyprawa kardamonowa 3% (kardamon, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki).
Zastosowanie:
- naturalne słodzenie kawy,
- dodatek do owsianki,
- dodatek do ciast i deserów,
- jako smarowidło do bułek i chleba.
Bartnik Mazowiecki to rodzinna pasieka położona w sercu Mazowsza. W obecnym kształcie nasza rodzinna pasieka "Bartnik Mazowiecki" to efekt pasji oraz wieloletniej pracy jej założyciela, czyli Edwarda Kalińskiego. Początkowo nasza pasieka prowadzona była hobbystycznie, lecz wraz z biegiem lat oraz nabywanym doświadczeniem praca przy pszczołach stała się naszym głównym zajęciem. Obecnie Bartnik Mazowiecki to pasieka licząca kilkaset rodzin pszczelich, którymi opiekuje się Edward Kaliński wraz z córką Justyną, która dla pszczelarstwa zrezygnowała z pracy w korporacji. Praca przy pszczołach oraz dostarczanie naszym Klientom prawdziwego, naturalnego miodu oraz zdrowego pyłku pszczelego sprawia nam mnóstwo radości! Obecnie śmiało możemy stwierdzić, że praca jest równocześnie naszą pasją.
Przechowywanie: miód należy przechowywać w szklanym pojemniku w suchym i chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego. Miód jest produktem naturalnym, dlatego z biegiem czasu podlega krystalizacji. Miód można bezpiecznie upłynnić poprzez kąpiel wodną w temperaturze nieprzekraczającej 40 stopni.
Prosimy pamiętać, że podgrzewanie miodu w temperaturze wyższej niż 40 stopni sprawia, że miód traci swoje właściwości zdrowotne.

