Piękne i smaczne
Szyszkę chmielu stosuje się w chorobach układu nerwowego jako środek uspokajający przy trudnościach w zasypianiu, w stanach zmęczenia i wyczerpania nerwowego, nadmiernej drażliwości, w zaburzeniach nerwowych okresu przekwitania. Również w przypadku przewlekłego nieżytu przewodu pokarmowego, w niedokwaśności, przy osłabieniu procesów trawienia, przy braku apetytu i odbijaniu, we wzdęciach, w nadmiernej fermentacji jelitowej.
SPOSÓB UŻYCIA: 1 łyżeczkę szyszek chmielu zalać 1 szklanką wrzącej wody, ogrzewać pod przykryciem na parze 5 minut, przecedzić.
SKŁAD: szyszka chmielu 100%.
Kraj pochodzenia: Polska.
SPOSÓB UŻYCIA: 1 łyżeczkę szyszek chmielu zalać 1 szklanką wrzącej wody, ogrzewać pod przykryciem na parze 5 minut, przecedzić.
SKŁAD: szyszka chmielu 100%.
Kraj pochodzenia: Polska.
Rozwiń opis