Owoce róży zawierają przede wszystkim dużo witaminy C, a także inne witaminy A, B1, B2, E, K, oraz bioflawonoidy zwane witaminą P. Najwięcej aktywnych składników zawiera skórka.
Róża wykazuje działania wzmacniające, odżywcze, witaminizujące, oczyszczające, wzmacnia krew, działa przeciwdepresyjnie. Wielokierunkowe działanie owoców dzikiej róży wynika z dużej zawartości witaminy C w połączeniu z innymi witaminami. Ponadto witamina w róży jest witaminą aktywną i trwałą. Cenną włąściwością witaminy C jest hamowanie powstawania związków rakowtwóczych powstających w przewodzie pokarmowym po spożyciu przenawożonych roślin i innych pokarmów zawierających nadmiar azotu między innymi wędlin.
SPOSÓB UŻYCIA: łyżkę suszonej skórki dzikiej róży zaparzyć w szklance wrzątku przez 5 minut (pod przykryciem). Następnie odcedzić. Dla polepszenia smaku do naparu można dodać łyżeczkę soku malinowego.
SKŁAD: skórka dzikiej róży 100%.
Kraj pochodzenia: Polska.
Róża wykazuje działania wzmacniające, odżywcze, witaminizujące, oczyszczające, wzmacnia krew, działa przeciwdepresyjnie. Wielokierunkowe działanie owoców dzikiej róży wynika z dużej zawartości witaminy C w połączeniu z innymi witaminami. Ponadto witamina w róży jest witaminą aktywną i trwałą. Cenną włąściwością witaminy C jest hamowanie powstawania związków rakowtwóczych powstających w przewodzie pokarmowym po spożyciu przenawożonych roślin i innych pokarmów zawierających nadmiar azotu między innymi wędlin.
SPOSÓB UŻYCIA: łyżkę suszonej skórki dzikiej róży zaparzyć w szklance wrzątku przez 5 minut (pod przykryciem). Następnie odcedzić. Dla polepszenia smaku do naparu można dodać łyżeczkę soku malinowego.
SKŁAD: skórka dzikiej róży 100%.
Kraj pochodzenia: Polska.

