Polecam przy każdym typie cukrzycy!
Gluk-asz- naturalna słodycz- mieszanka ziołowo-owocowa Sekrety Zielnika.
Ogromne doświadczenie zakonników, długotrwałe praktyki, zajmowanie się uprawą, zbieractwem, a także pogłębianiem wiedzy o ziołach i ich wszechstronnych zastosowaniach w zderzeniu ze współczesnością, podpowiada jak pogodzić te dwa odrębne światy.
Proponujemy magię zielarstwa nie tę odmierzoną "szczyptą" lecz precyzyjnie dobraną, zważoną mieszankę ziół i suszonych owoców.
Glikozydy srewiolowe, liść morwy białej i naoowocnia fasoli zwykłej, stanowią mieszankę ziołową polecaną w profilaktyce dla osób chcących uzupełnić codzienną dietę w substancje stabilizujące poziom cukru we krwi.
Stewia - naturalna słodycz roślinna, 300-400 razy słodsza od cukru, nie zawiera kalorii, nie powoduje próchnicy zębów, działa bakteriobójczo i grzybobójczo.
SPOSÓB UŻYCIA: do filiżanki lub podgrzanego wcześniej czajniczka włożyć torebkę herbaty i zalać świeżo zagotowaną wodą. Parzyć ok. 5 minut.
Zalecane spożycie - nie więcej niż trzy saszetki dziennie.
SKŁAD: liść morwy białej - 30% (0,96 g), nadowocnia fasoli - 25% (0,8 g), mięta - 10% (0,32 g), aronia 15% (0,48 g), hibiskus 15% (0,48 g), jabłko 4,7% (0,15 g), glikozyd stewiolowy 0,3% (0,01 g).
MASA NETTO: 128g (40 saszetek po 3,2g)