Okropny smak, ale powoli się przyzwyczajam. Po kilku dniach stosowania nie czuję różnicy w moim brzuchu. Ale czekam
Dlaczego warto stosować?
- bakterie probiotyczne obecne w produkcie dbają o równowagę mikrobiologiczną jelit
- chronią przed bakteriami i grzybami chorobotwórczymi
- redukuje uczucie wzdętego brzucha (neutralizacja wzdęć)
- zawiera cenne dla zdrowia metabolity bakterii probiotycznych -postbiotyki
- zapobiega występowaniu zaburzeń jelitowych – dysbiozy
- wpływa korzystnie na stan kosmków jelitowych
- stanowi bogactwo biologicznie czynnych substancji zawartych w ekstrakcie roślinnym
- ułatwia usuwanie toksycznych metabolitów wraz z moczem
- zapobiega stanom zapalnym organizmu
- niweluje nudności spowodowane niestrawnością pokarmową
- wzmacnia pracę układu odpornościowego – zapobieganie infekcjom
- wykazuje właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe oraz przeciwutleniające
Skład
Produkt nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Nasi eksperci w dziedzinie mikroorganizmów opracowali nowoczesną metodę produkcji, która jest przyjazna dla środowiska i pozwala wyeliminować wszystkie sztuczne składniki. Zawdzięczamy im 100% naturalny i ekologiczny produkt, którego jedynym konserwantem są korzystne dla zdrowia substancje postbiotyczne. Zaliczamy do nich: przeciwutleniacze, kwasy organiczne, bakteriocyny, które zostały pozyskane na drodze mikrobiologicznej.
Probiotyk Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz pozyskuje się w naturalnym procesie fermentacji z wykorzystaniem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Co więcej, w efekcie tego procesu uzyskuje się ekstrakt z fermentowanych roślin (40%) [w tym: korzeń kurkumy (49%), korzeń imbiru (49%), ziarna pieprzu (2%)].
Dla kogo?
Probiotyk Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz zalecany jest jako element codziennej zrównoważonej diety. Mogą go stosować zarówno osoby dorosłe, starsze oraz dzieci. W dodatku nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy. Z uwagi na ekstrakt z surowców roślinnych polecamy szczególnie osobom, które chcą wzmocnić odpowiedź układu immunologicznego oraz doprowadzić do równowagi mikrobiologicznej jelit. Zapobiega powstawaniu stanów zapalnych i stresu oksydacyjnego.
Jak stosować probiotyk Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz?
Dorośli i osoby starsze: około 40 ml na dobę (4 łyżki) rozcieńczone w 100 ml dowolnego, chłodnego napoju z wykluczeniem napojów alkoholowych.
Dzieci: około 20 ml na dobę (2 łyżki) rozcieńczone w 50 ml dowolnego chłodnego napoju.
Z uwagi na nieprzetworzoną formę bakterii oraz niezwykłą witalność zaleca się przyjmowanie produktu w czasie posiłków. Zapewni to dobre podłoże do ich rozwoju i ułatwi transport do jelita grubego. Idealnie jeśli posiłki będą zawierały warzywa, owoce i produkty zbożowe, ponieważ są doskonałym prebiotykiem – pożywką dla bakterii probiotycznych. Warto pamiętać aby przed użyciem wstrząsnąć.
Warunki przechowywania
Probiotyk należy przechowywać w przyciemnionym i suchym miejscu. Zamknięty może stać w temperaturze pokojowej ale po otwarciu najlepiej w lodówce. Od momentu otwarcia optymalny czas do spożycia nie powinien przekraczać 30 dni. Należy pamiętać aby po każdym użyciu dokładnie zakręcić butelkę. W między czasie może pojawić się osad na dnie butelki, nalot “białego grzybka” oraz wzmożona kwasowość ale jest to naturalny efekt fermentacji.
Informacje dodatkowe
Dodatkowe informacje | Kurkuma obecnie jest pożądanym obiektem badań, ponieważ wykaz jej prozdrowotnych właściwości stale się rozszerza. Swoje lecznicze działanie zawdzięcza silnemu związkowi przeciwzapalnemu i przeciwutleniającemu KURKUMINIE. Ten polifenol ma ogromne znaczenie w profilaktyce nowotworowej. Ponadto zawarte naturalne w kurkumie substancje takie jak np. tumeron i BDMC odpowiadają za pobudzanie macierzystych komórek mózgowych, które mogą mieć duży wpływ na regenerację mózgu po urazach oraz zatrzymania chorób np. Alzheimera. Dodatkowo stymuluje organizm do produkcji żółci i enzymów trawiennych, pobudza metabolizm sprzyjając tym samym w odchudzaniu. Okazuje się także pomocna w zwalczaniu chorób grzybiczych, wirusów, bakterii, oraz ochronie komórek wątroby. Liczne badania wykazują, iż ma wpływ na obniżenie poziomu cholesterolu oraz cukru we krwi. Imbir to roślina spokrewniona z kurkumą, równie ceniona za swoje szerokie spektrum właściwości leczniczych i terapeutycznych. Naturalnie występujące w tej roślinie olejki eteryczne posiadają ogromną moc uzdrawiającą. Wykazują silne działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne na organizm. Pieprz za ostry smak odpowiada cenny, zawarty w nim związek – PIPERYNA. Piperyna wykazuje szerokie spektrum działania, poprawiając zdrowie i również kondycję całego organizmu. Do najbardziej istotnej funkcji tego związku należy pobudzenie ukrwienia układu pokarmowego. Dzięki temu przyswajanie składników odżywczych dostarczanych wraz z pożywieniem zachodzi wzorowo. W procesie adaptacji wieloszczepowej hodowli, bakterie osiągnęły poziom 4×10^7 jtk/ml (40mln jtk/ml). Pełna identyfikacja: Lactobacillus rhamnosus GG, |