Doskonała jakość , wspaniały dodatek do pieczenia chleba, ciasteczek - Polecam
Otręby orkiszowe to grubo rozdrobnione warstwy zewnętrzne ziarna. Dzięki wysokiej zawartości błonnika i minerałów służą jako środek regulujący trawienie aby uzyskać potrawy bogate w błonnik, zaleca się dodawani otrębów według uznania. Polecane jako dodatek do sałatek, surówek, panierek, wypieków i posypywania potraw.
W ciągu ostatnich 100 lat w celu zwiększenia plonów orkisz został zanieczyszczony pszenicą, dlatego specjaliści polecają wyłącznie stare lub nowe, ale „oczyszczone” odmiany orkiszu, czyli takie, w których nie ma żadnej lub jest tylko niewielka domieszka pszenicy. Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro. Bogate w błonnik i minerały.
Produkt zawiera gluten.
Kraj pochodzenia: Niemcy
W ciągu ostatnich 100 lat w celu zwiększenia plonów orkisz został zanieczyszczony pszenicą, dlatego specjaliści polecają wyłącznie stare lub nowe, ale „oczyszczone” odmiany orkiszu, czyli takie, w których nie ma żadnej lub jest tylko niewielka domieszka pszenicy. Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro. Bogate w błonnik i minerały.
Produkt zawiera gluten.
Kraj pochodzenia: Niemcy

