Olej Słonecznikowy BIO – nierafinowany.
Z ekologicznych nasion słonecznika (Helianthus annuus L.) metodą tłoczenia na zimno wytwarzamy Olej Słonecznikowy BIO – nierafinowany. Olej posiada piękną ciemnożółtą barwię, wyraźny słonecznikowy smak i delikatny typowy dla słonecznika aromat.
Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych w oleju 83g/100 ml sprawi, że jest to obecnie jeden z najlepszych produktów na rynku. Zwiększa walory smakowe dań i sprawia, że przygotowywanie potraw staje się dużo prostsze.
Stosuje się go do pieczywa, kasz, ziemniaków, serów, ryb – śledzi, mięs, wszelkich sałatek i surówek warzywnych i owocowych, majonezów, dressingów, sosów Winegret, itp. Ze względu na delikatny zapach jest doskonałą bazą do przygotowywanych potraw, ponieważ wydobywa i podkreśla smak i zapach dodanych składników.
Wartość odżywcza 100ml:
Tłuszcz (na 100ml produktu) - 91g; w tym:
- kwasy tłuszczowe nasycone - 10g,
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 25g,
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 56g.
Z ekologicznych nasion słonecznika (Helianthus annuus L.) metodą tłoczenia na zimno wytwarzamy Olej Słonecznikowy BIO – nierafinowany. Olej posiada piękną ciemnożółtą barwię, wyraźny słonecznikowy smak i delikatny typowy dla słonecznika aromat.
Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych w oleju 83g/100 ml sprawi, że jest to obecnie jeden z najlepszych produktów na rynku. Zwiększa walory smakowe dań i sprawia, że przygotowywanie potraw staje się dużo prostsze.
Stosuje się go do pieczywa, kasz, ziemniaków, serów, ryb – śledzi, mięs, wszelkich sałatek i surówek warzywnych i owocowych, majonezów, dressingów, sosów Winegret, itp. Ze względu na delikatny zapach jest doskonałą bazą do przygotowywanych potraw, ponieważ wydobywa i podkreśla smak i zapach dodanych składników.
Wartość odżywcza 100ml:
Tłuszcz (na 100ml produktu) - 91g; w tym:
- kwasy tłuszczowe nasycone - 10g,
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 25g,
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 56g.

