Miód polski, wytworzony w naszych pasiekach przez pszczoły na Mazowszu.
Składniki: miód wielokwiatowy nektarowy 98%, imbir 2%
Miód wielokwiatowy wiosenny pochodzący z naszej pasieki w połączeniu z dodatkiem suszonego imbiru to intensywne i zdrowe połączenie dwóch naturalnych produktów. Zarówno miód jak i imbir to dary natury służące w walce z przeziębieniami oraz wspomagające odporność organizmu. Miód wielokwiatowy z imbirem składa się tylko z miodu i imbiru a tym samym nie zawiera żadnych innych dodatków czy barwników. Miód z imbirem charakteryzuje mocny, słodko-ostry smak, z wyczuwalną nutą imbiru. Intensywny smak oraz szerokie właściwości zdrowotne to niezaprzeczalne zalety tego miodu.
Właściwości miodu z imbirem:
- Łączy w sobie pyszny smak miodu z intensywną nutą imbiru
- Wspomaga walkę z przeziębieniami
- Wzmacnia odporność
- Imbir wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne a także odkażające
- Miód z imbirem to świetna marynata do mięs i wielu innych potraw
- Zarówno miód jak i imbir rozgrzewają, pomagają zwalczać kaszel i bóle gardła
Nasz miód z imbirem to doskonałe połączenie naturalnego miodu i powszechnie stosowanej przyprawy. Miód z imbirem to doskonały dodatek do ciepłej herbaty, może być także wykorzystywany w kuchni jako marynata do mięs a także jako skuteczny środek wspomagający walkę z przeziębieniami. Kolor miodu z imbirem zależy od koloru miodu bazowego w danym sezonie.
Miód należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Prosimy pamiętać, że tylko naturalny miód pszczeli ulega krystalizacji.

