Towar wysokiej jakości, zgodnie z opisem. Polecam.
Nowozelandzki Miód Manuka MGO® 400+ 500 g to najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO® 400+).
Unikalny Miód Manuka MGO® powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium, rosnącej tylko w Nowej Zelandii.
Miody Manuka MGO™ to miody zawierające certyfikowane stężenie naturalnego methylglyoxalu. Certyfikat MGO™ 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400 mg methylglyoxalu. Methylglyoxal, jak wykazały badania naukowe, występuje w istotnych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka i jako jedyny jest odpowiedzialny za trwałe i unikatowe właściwości tego miodu.
Stężenie methylglyoxalu w innych niż Manuka miodach wynosi od 0 do 10 mg/kg. Minimalne stężenie potrzebne do wywołania korzyści zdrowotnych to 100 mg/kg (MGO 100+).
Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka:
- wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu odpornościowego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem.
Miód idealnie nadaje się jako dodatek do dań i napojów.
Produkt importowany z Nowej Zelandii.
Produkowane przez Manuka Health New Zealand miody Manuka MGO™ są uznawane za najlepsze miody Manuka dostępne na rynku. Jest to efektem dbałości firmy o zachowanie najwyższej jakości produktów i procesu produkcji. Wszystkie partie miodów Manuka są poddawane badaniom w wewnętrznym laboratorium firmy, w celu oceny zawartości methylglyoxalu (MGO®).
Unikalny Miód Manuka MGO® powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium, rosnącej tylko w Nowej Zelandii.
Miody Manuka MGO™ to miody zawierające certyfikowane stężenie naturalnego methylglyoxalu. Certyfikat MGO™ 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400 mg methylglyoxalu. Methylglyoxal, jak wykazały badania naukowe, występuje w istotnych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka i jako jedyny jest odpowiedzialny za trwałe i unikatowe właściwości tego miodu.
Stężenie methylglyoxalu w innych niż Manuka miodach wynosi od 0 do 10 mg/kg. Minimalne stężenie potrzebne do wywołania korzyści zdrowotnych to 100 mg/kg (MGO 100+).
Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka:
- wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu odpornościowego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem.
Miód idealnie nadaje się jako dodatek do dań i napojów.
Produkt importowany z Nowej Zelandii.
Produkowane przez Manuka Health New Zealand miody Manuka MGO™ są uznawane za najlepsze miody Manuka dostępne na rynku. Jest to efektem dbałości firmy o zachowanie najwyższej jakości produktów i procesu produkcji. Wszystkie partie miodów Manuka są poddawane badaniom w wewnętrznym laboratorium firmy, w celu oceny zawartości methylglyoxalu (MGO®).
Rozwiń opis