Miód Manuka MGO 400+ 250g

Opis produktu:

Najkorzystniejsza relacja stężenia methylglyoxalu do ceny w małym słoiku. Bardzo wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO® 400+).

Unikalny Miód Manuka MGO® powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium, rosnącej tylko w Nowej Zelandii.

Miody Manuka MGO™ to miody zawierające certyfikowane stężenie naturalnego methylglyoxalu. Certyfikat MGO™ 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400 mg methylglyoxalu. Methylglyoxal, jak wykazały badania naukowe, występuje w istotnych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka i jako jedyny jest odpowiedzialny za trwałe i unikatowe właściwości tego miodu.

Stężenie methylglyoxalu w innych niż Manuka miodach wynosi od 0 do 10 mg/kg. Minimalne stężenie potrzebne do wywołania korzyści zdrowotnych to 100 mg/kg (MGO 100+).

Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka:
- wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu odpornościowego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry.

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem.
Miód idealnie nadaje się jako dodatek do dań i napojów.

Produkt importowany z Nowej Zelandii.

Produkowane przez Manuka Health New Zealand miody Manuka MGO™ są uznawane za najlepsze miody Manuka dostępne na rynku. Jest to efektem dbałości firmy o zachowanie najwyższej jakości produktów i procesu produkcji. Wszystkie partie miodów Manuka są poddawane badaniom w wewnętrznym laboratorium firmy, w celu oceny zawartości methylglyoxalu (MGO®).

Cechy towaru:

Kod towaru
D508
Podatek VAT
5%
PRODUCENT/DYSTRYBUTOR
PROPHARMA SPÓŁKA Z O. O., Warszawa, ul. Łopuszańska 36
Producent
PROPHARMA

Cena: 134,90 PLN / szt.

Dostępność:Od ręki

Stany magazynowe: brak towaru

Powiadom mnie o dostępności
Opinia o towarze:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe