Aromatyczny, smaczny i nasz polski.
Nasiono kopru włoskiego działa wykrztuśnie i pobudza wydzielanie śluzu w górnej części dróg oddechowych, szczególnie w gardle, krtani i tchawicy, uławia odksztuszanie. Działa ono rozkurczająco, zmniejszając napięcie mięśni gładkich przewodu pokarmowego oraz pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Ponadto wzmaga ono ruchy perystaltyczne (robaczkowe) jelit, przeciwdziała wzdęciom i kolkom jelitowym. Przywraca prawidłowy przebieg trawienia, szczególnie u dzieci i osób starszych. Nasiono kopru włoskiego działa również wiatropędnie, przeciwzapalnie, rozkurczowo, dezynfekująco, moczopędnie, odflegmiająco i rozgrzewająco. Reguluje ono także cykl miesiączkowy, wzmaga pracę gruczołów mlecznych oraz apetyt.
SPOSÓB UŻYCIA: 1-2 łyżeczki nasion kopru zalać szklanką wrzącej wody, zaparzać pod przykryciem 10-15 minut.
SKŁAD: koper włoski nasiona 100%.
Kraj pochodzenia: Polska.
SPOSÓB UŻYCIA: 1-2 łyżeczki nasion kopru zalać szklanką wrzącej wody, zaparzać pod przykryciem 10-15 minut.
SKŁAD: koper włoski nasiona 100%.
Kraj pochodzenia: Polska.

