Polecam ten produkt i zakupy w Manufakturze Ojców Kapucynów.
Ekologiczna kawa z prażonych nasion konopi siewnych charakteryzuje się delikatnym, orzechowym smakiem.
Wspaniale komponuje się z mlekiem, miodem czy cukrem brzozowym.
Jako naturalnie bezkofeinowa, stanowi zdrowy zamiennik tradycyjnej kawy.
Nasiona konopii siewnych (Cannabis sativa) są dobrym źródłem żelaza, wapnia, cynku, fosforu, magnezu, miedzi i manganu.
Bogate są w wiele witamin, soli mineralnych a także pierwiastków śladowych.
Dawniej kawa z nasion konopii pita była jako środek wzmacniający, dodający wigoru i uzupełniający niedobory związków mineralnych.
Na długie lata zapomniane, obecnie konopie wracają na nasze stoły w postaci delikatnej kawy pełnej naturalnego bogactwa.
Ekologiczna kawa z nasion konopii siewnych to zdrowy, pełnowartościowy napój polecany zarówno dorosłym, jak i dzieciom.
SPOSÓB UŻYCIA: jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić wg upodobań.
SKŁAD: prażone i mielone nasiona konopi* 98% z dodatkiem przypraw: kardamon*, cynamon*, goździki*, imbir*.
* produkt rolnictwa ekologicznego.

