Uczciwa kawa zbożowa, innych już takich jak ta nie ma, smak niesamowity!
Kawa z cykorii to naturalny napój polecany jako zdrowa alternatywa klasycznej kawy.
Cykoria znana była ze swoich cennych właściwości już w starożytności. Korzeń tej rośliny to doskonałe źródło insuliny będącej naturalnym probiotykiem, dzięki czemu wzmacnia odporność organizmu, chroni jelita oraz pomaga w usuwaniu toksyn. Cykoria polecana jest osobom dbającym o linię, gdyż wspomaga spalanie tłuszczów, wpływa korzystnie na metabolizm, a przy tym jest niskokaloryczna.
Napój sporządzany z prażonej cykorii jest także wskazany dla dzieci w wieku szkolnym, ponieważ stymuluje procesy trawienne i nie zawiera kofeiny oraz innych alkaloidów.
SPOSÓB UŻYCIA: 1 czubatą łyżeczkę kawy wsypać do filiżanki i zalać wrzątkiem. Parzyć ok. 10 minut. Można dodać do smaku śmietanki, mleka, cukru lub miodu. Dla uzyskania bardziej intensywnego naparu zaleca się gotować kawę przez ok. 2-3 minuty.
SKŁAD: mielone korzenie prażonej cykorii* 100%.
* produkt rolnictwa ekologicznego.
Cykoria znana była ze swoich cennych właściwości już w starożytności. Korzeń tej rośliny to doskonałe źródło insuliny będącej naturalnym probiotykiem, dzięki czemu wzmacnia odporność organizmu, chroni jelita oraz pomaga w usuwaniu toksyn. Cykoria polecana jest osobom dbającym o linię, gdyż wspomaga spalanie tłuszczów, wpływa korzystnie na metabolizm, a przy tym jest niskokaloryczna.
Napój sporządzany z prażonej cykorii jest także wskazany dla dzieci w wieku szkolnym, ponieważ stymuluje procesy trawienne i nie zawiera kofeiny oraz innych alkaloidów.
SPOSÓB UŻYCIA: 1 czubatą łyżeczkę kawy wsypać do filiżanki i zalać wrzątkiem. Parzyć ok. 10 minut. Można dodać do smaku śmietanki, mleka, cukru lub miodu. Dla uzyskania bardziej intensywnego naparu zaleca się gotować kawę przez ok. 2-3 minuty.
SKŁAD: mielone korzenie prażonej cykorii* 100%.
* produkt rolnictwa ekologicznego.
Rozwiń opis