Syrop Immunobon ze względu na zawartość ziela jeżówki i kwiatu rumianku wspomaga pracę układu odpornościowego.
Zalecana do spożycia dzienna porcja produktu 2 łyżeczki (ok. 14g) zawiera: miód pszczeli* 7g, ekstrakt z ziela jeżówki purpurowej 0,41g, ekstrakt z liścia melisy lekarskiej 0,22g, ekstrakt z kwiatu rumianku pospolitego 0,14g, ekstrakt z owoców róży w tym witamina C (kwas L-askorbinowy) 57 mg**.
* miód nektarowy, wielokwiatowy
** 71% RWS (Referencyjnej Wartości Spożycia)
Składniki: miód pszczeli*, sacharoza, woda, ekstrakt z ziela jeżówki purpurowej, ekstrakt z liścia melisy lekarskiej, ekstrakt z kwiatu rumianku pospolitego, witamina C (kwas L-askorbinowy) z ekstraktu z owoców róży, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu.
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 2 łyżeczki (2 razy dziennie po 1 łyżeczce). Po 7 dniach zrobić 2-3 tygodnie przerwy i ponownie stosować przez 7 dni. Powyższy cykl można powtarzać co 2-3 miesiące. Poniżej 6 roku życia stosować 2 razy dziennie po pół łyżeczki preparatu. Dawkowanie poniżej 3 roku życia skonsultować z lekarzem.
Miód w preparacie może ulegać krystalizacji, dlatego można go ogrzać w ciepłej wodzie.
Przechowywanie: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temp. poniżej 25 0C, w miejscu suchym i niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed promieniami słonecznymi. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Ostrzeżenia: Nie stosować w okresie ciąży i laktacji, gruźlicy, stwardnieniu rozsianym, schorzeniach autoimmunologicznych oraz w alergii na składniki preparatu.
Suplement diety. Zdrowy styl życia, w tym zrównoważony sposób żywienia stanowią podstawę w zachowaniu dobrego stanu zdrowia.