Sposób przygotowania: z opakowania wyjąć ziele gojnika i rozdrobnić. Wsypać do szklanki 1 łyżkę stołową rozdrobnionego suszu, zalać 200 ml świeżo zagotowanej wody. Zaparzać pod przykryciem 8-10 minut. Stosować 2 razy dziennie. Napar znakomicie pasuje także z dodatkiem miodu i plasterka cytryny. Dobrze schłodzony jest napojem orzeźwiającym.
Zalecana do spożycia porcja dzienna: łyżka stołowa rozdrobnionego gojnika ziele 2 razy dziennie. Najlepsze efekty przynosi systematyczne spożywanie produktu.
Właściwości: napar ziołowy z gojnika zielewspomaga trawienie, wspiera siły obronne organizmu, wspomaga łagodzenie kaszlu związanego przeziębieniem, a także przyczynia się do poprawy samopoczucia.
Ostrzeżenia: nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej, Nie stosować w przypadku uczulenia na składniki preparatu. Ważne jest zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz prowadzenie zdrowego trybu życia. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się stosowania u kobiet w ciąży i karmiących piersią oraz dzieci do 1 roku życia.
Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu np., puszka, słoik, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią.

