Gałka muszkatołowa ma szerokie zastosowanie w kuchni, a zwłaszcza stosuję się ją do:
- przyprawiania ciast (pierników i innych),
- poprawiania smaku deserów owocowych,
- poprawiania smaku gulaszy, zup (jarzynowa, fasolowa), flaków, ryb, kotletów mielonych, bigosów,
- większości potraw z jaj i serów.
WSKAZANIA: uniwersalna przyprawa wspomagająca układ nerwowy, przeciwdziałająca melancholii, do oczyszczania krwi, odtruwania, przy zmęczeniu, ospałości, osłabieniu koncentracji. Ma działanie przeciwzapalne i przeciwzakrzepowe oraz przeciwbakteryjne. Wspomaga trawienie i ma właściwości psychotropowe.
SPOSÓB UŻYCIA: 1-3 szczypty dodawać do potraw.
SKŁAD: gałka muszkatołowa mielona.
- przyprawiania ciast (pierników i innych),
- poprawiania smaku deserów owocowych,
- poprawiania smaku gulaszy, zup (jarzynowa, fasolowa), flaków, ryb, kotletów mielonych, bigosów,
- większości potraw z jaj i serów.
WSKAZANIA: uniwersalna przyprawa wspomagająca układ nerwowy, przeciwdziałająca melancholii, do oczyszczania krwi, odtruwania, przy zmęczeniu, ospałości, osłabieniu koncentracji. Ma działanie przeciwzapalne i przeciwzakrzepowe oraz przeciwbakteryjne. Wspomaga trawienie i ma właściwości psychotropowe.
SPOSÓB UŻYCIA: 1-3 szczypty dodawać do potraw.
SKŁAD: gałka muszkatołowa mielona.

