Dobra jakość.
Roślina ta jest znana pod nazwą alpinia lekarska i należy do grupy kłączy imbirowatych.
Święta uważała, że galgant zapobiega zawrotom głowy, polecała go w stanach osłabienia i wyczerpania.
Hildegarda z Bingen: „…kto ma bóle w sercu, niech weźmie wystarczającą ilość alpinii lekarskiej, a będzie mu lepiej”. „Kiedy boli kręgosłup czy mięśnie, przez nadmiar złych soków, weź alpinię lekarską z ciepłym winem i pij często, a ból odejdzie od ciebie”
SPOSÓB UŻYCIA: szczyptę sproszkowanego galgantu dodawać do potraw.
SKŁAD: korzeń galgantu mielony.
Święta uważała, że galgant zapobiega zawrotom głowy, polecała go w stanach osłabienia i wyczerpania.
Hildegarda z Bingen: „…kto ma bóle w sercu, niech weźmie wystarczającą ilość alpinii lekarskiej, a będzie mu lepiej”. „Kiedy boli kręgosłup czy mięśnie, przez nadmiar złych soków, weź alpinię lekarską z ciepłym winem i pij często, a ból odejdzie od ciebie”
SPOSÓB UŻYCIA: szczyptę sproszkowanego galgantu dodawać do potraw.
SKŁAD: korzeń galgantu mielony.

