Piłam bofonginn i smarowalam maścią mumio, co pomogło mi w schorzeniu dermatologicznym.
Bofonginn kompleks ze względu na zawartość ekstraktów z owoców aronii, skórek winogron i liści zielonej herbaty wspomaga organizm w obronie przed wolnymi rodnikami. Jest faktem dowiedzionym naukowo, że wolne rodniki uszkadzają komórki. Ekstrakt ze skórek winogron przyczynia się do utrzymania dobrego stanu naczyń krwionośnych. Ekstrakt z liści zielonej herbaty wspomaga odporność organizmu.
Głównym składnikiem Bofonginnu jest czarna huba (Błyskoporek podkorowy), która w lecznictwie ludowym Europy wschodniej i Azji zalecana była do spożywania chorym wykazującym objawy, jakie obecnie wiązane są m.in. z chorobami nowotworowymi. Do tej pory w Japonii, Chinach i Rosji produkty zawierające czarną hubę są polecane w postępowaniu dietetycznym łącznie ze standardowym leczeniem.
Zawartość odwaru z ziela skrzypu wspomaga wydalanie wody przez nerki i chroni wątrobę przed związkami toksycznymi.
Bofonginn kompleks ze względu na zawartość ekstraktów z owoców aronii, skórek winogron i liści zielonej herbaty wspomaga organizm w obronie przed wolnymi rodnikami. Wolne rodniki uważane są za cząsteczki przyczyniające się do powstawania różnych chorób m.in. nowotworowych.
Ekstrakt ze skórek winogron przyczynia się do utrzymania dobrego stanu naczyń krwionośnych.
Ekstrakt z liści zielonej herbaty wspomaga odporność organizmu.
Zawartość odwaru z ziela skrzypu wspomaga wydalanie wody przez nerki i ich odtruwającą funkcję oraz chroni wątrobę przed związkami toksycznymi.
Składnikiem Bofonginnu jest również ekstrakt z borowików zawierający selen, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, tarczycy oraz w ochronie komórek przed wolnymi rodnikami.
Ponadto miód, jako jeden z nielicznych produktów spożywczych wspomaga naturalną odporność i jest w stanie eliminować metale ciężkie z naszego organizmu dostarczane z pokarmem. Wskazują na to badania na przykładzie ołowiu.
PRZECIWWSKAZANIA: nie spożywać w okresie ciąży i laktacji oraz przez osoby uczulone na składniki preparatu. Szczególną ostrożność należy zachować przy spożywaniu przez dzieci poniżej 12 roku życia ze względu na możliwość wystąpienia uczuleń.
SPOSÓB UŻYCIA: polecamy spożywać 3 razy dziennie po 5ml. Przy dłuższym spożywaniu syropu zachować 7 dni przewy pomiędzy kolejnymi butelkami. Nie spożywać dłużej niż 6 miesięcy, w przeciwnym wypadku po 6 miesiącach spożywania syropu zrobić 1 miesiąc przerwy.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety
SKŁAD: odwar z czarnej huby (błyskoporek podkorowy), miód wielokwiatowy, odwar z ziela skrzypu polnego, ekstrakt z czarnej huby, ekstrakt z borowików, ekstrakt z owoców aronii, ekstrakt z liści zielonej herbaty, ekstrakt ze skórek winogron, substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
Głównym składnikiem Bofonginnu jest czarna huba (Błyskoporek podkorowy), która w lecznictwie ludowym Europy wschodniej i Azji zalecana była do spożywania chorym wykazującym objawy, jakie obecnie wiązane są m.in. z chorobami nowotworowymi. Do tej pory w Japonii, Chinach i Rosji produkty zawierające czarną hubę są polecane w postępowaniu dietetycznym łącznie ze standardowym leczeniem.
Zawartość odwaru z ziela skrzypu wspomaga wydalanie wody przez nerki i chroni wątrobę przed związkami toksycznymi.
Bofonginn kompleks ze względu na zawartość ekstraktów z owoców aronii, skórek winogron i liści zielonej herbaty wspomaga organizm w obronie przed wolnymi rodnikami. Wolne rodniki uważane są za cząsteczki przyczyniające się do powstawania różnych chorób m.in. nowotworowych.
Ekstrakt ze skórek winogron przyczynia się do utrzymania dobrego stanu naczyń krwionośnych.
Ekstrakt z liści zielonej herbaty wspomaga odporność organizmu.
Zawartość odwaru z ziela skrzypu wspomaga wydalanie wody przez nerki i ich odtruwającą funkcję oraz chroni wątrobę przed związkami toksycznymi.
Składnikiem Bofonginnu jest również ekstrakt z borowików zawierający selen, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, tarczycy oraz w ochronie komórek przed wolnymi rodnikami.
Ponadto miód, jako jeden z nielicznych produktów spożywczych wspomaga naturalną odporność i jest w stanie eliminować metale ciężkie z naszego organizmu dostarczane z pokarmem. Wskazują na to badania na przykładzie ołowiu.
PRZECIWWSKAZANIA: nie spożywać w okresie ciąży i laktacji oraz przez osoby uczulone na składniki preparatu. Szczególną ostrożność należy zachować przy spożywaniu przez dzieci poniżej 12 roku życia ze względu na możliwość wystąpienia uczuleń.
SPOSÓB UŻYCIA: polecamy spożywać 3 razy dziennie po 5ml. Przy dłuższym spożywaniu syropu zachować 7 dni przewy pomiędzy kolejnymi butelkami. Nie spożywać dłużej niż 6 miesięcy, w przeciwnym wypadku po 6 miesiącach spożywania syropu zrobić 1 miesiąc przerwy.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety
SKŁAD: odwar z czarnej huby (błyskoporek podkorowy), miód wielokwiatowy, odwar z ziela skrzypu polnego, ekstrakt z czarnej huby, ekstrakt z borowików, ekstrakt z owoców aronii, ekstrakt z liści zielonej herbaty, ekstrakt ze skórek winogron, substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu).

